Strategic Growth Scan

Een strategische groeiscan voor een efficiënte groeistrategie

Binnen organisaties, teams of business units komen gedurende het bestaan verschillende uitdagingen voor. Uitdagingen die impact hebben op de groeistrategie en de uitvoering hiervan. Ingesleten ‘bottlenecks’ en routines die tijdrovend zijn en de uitvoering van de strategie in de weg zitten of personeel dat niet op de juiste plek of in de juiste fase van groei binnen de organisatie zit. Met de Strategic Growth Scan krijg je inzichten in jouw organisatie, waardoor er met de juiste oplossingen en handvatten het groeiproces in goede banen geleid kan worden.

Ben jij op zoek naar de ‘gaps’ binnen jouw organisatie en wil jij de juiste tools en oplossingen om het gat tussen strategie en uitvoering succesvol te verkleinen? Maak dan direct een afspraak.

Waarom de Strategic Growth Scan?

In een snel veranderende markt komen en gaan trends met een sneltempo, concurrenten groeien als paddestoelen, maar gaan soms ook ten onder terwijl zij leken te floreren. Zij hebben vaak te laat geanticipeerd en hebben daardoor een nieuwe Groei-Curve gemist.

Met de Strategic Growth Scan zorg je dat jouw bedrijf bestand is tegen schommelingen in de markt, meeveert met trends en weer voorop loopt qua vernieuwing. Er wordt op een unieke manier gekeken hoe de ‘gap’ tussen strategie en de uitvoering hiervan zo efficiënt mogelijk verkleint kan worden.

Nieuwe inzichten

Krijg inzicht in wat er zich afspeelt binnen jouw organisatie. Krijg duidelijke handvatten waar er binnen de organisatie blinde vlekken zijn die performance beïnvloeden.

Helder plan

De uitkomsten uit de strategische groeiscan bieden consensus voor het management team. Waar staan wij op dit moment? En waar willen wij naar toe als organisatie?

Verbeter performance

De inzichten uit de Strategic Growth Scan bieden de mogelijkheid tot het creëren van een roadmap die de performance zullen verbeteren.

De 7 stappen binnen de Strategic Growth Scan

Binnen de Strategic Growth Scan kijken we naar jouw organisatie als ecoysteem. Hoe werkt jouw strategie, hoe werkt de uitvoering hiervan en hoe zien de onderlinge verbanden daartussen uit? Door middel van een 7-stappentraject krijgen we stapsgewijs meer inzicht in jouw organisatie en de eventuele uitdagingen die de volgende stap in professionalisering in de weg staan. Door middel van de juiste strategische tools op het juiste moment kan de uitvoering van de strategie worden versterkt en geoptimaliseerd.

Het eindresultaat van deze 7 stappen is dat er een direct aan actiegerichte aanpak klaarligt om probleemgebieden aan te pakken en op te lossen.

Hoe ziet het traject eruit?

Wij nemen jouw medewerkers, team(s) en/of gehele organisatie mee in een 8-stappentraject, ook wel de Strategic Growth Scan (Strategische Groeiscan) genoemd. Tijdens dit traject worden alle facetten van de organisatie belicht. Hierdoor ontstaan de juiste oplossingen en handvatten, die gebruikt kunnen worden om de groeistrategie in goede banen te leiden. Ook kunnen de te ondernemen vervolgacties hier moeiteloos op aangesloten worden.

Dit groeiproces start al bij stap 1 en het is ook mogelijk om een op maat gemaakt traject te starten waarin één of enkele stappen uit dit traject toegepast worden. Het doorlopen van dit traject met uw team of organisatie kost ongeveer 4 uur tijdsinvestering afhankelijk van de groepsgrootte en de dialogen die plaats zullen vinden. Eventuele vervolgtrajecten gaan altijd in overleg en worden specifiek ingevuld naar uw wensen.

Stap 1

Groeifase identificeren

Het in kaart brengen van de organisatie kenmerken aan de hand van ons Groei-Curve model.

Stap 2

Externe disrupties

Welke externe macro-omgevingsfactoren hebben impact op onze business?

Stap 3

Interne spanningen

Welke interne elementen hebben impact op de performance van het bedrijf.

Stap 4

Organisatie impact

Als er sprake zijn van interne onenigheden, waar komen die met name tot uiting binnen de organisatie?

Stap 5

Menselijke systemen

Welke manieren van werken zijn er binnen het bedrijf georganiseerd en waarom?

Stap 6

Gewoonten

Welke gewoonten, routines en gedragingen zien wij zich afspelen binnen het bedrijf?

Stap 7

Individuele karakteristieken

Over welke talenten beschikt het bedrijf en zijn die juist gekoppeld aan performance gebieden van de organisatie.

Interesse in de Strategic Growth Scan?

Ook weten wat de Strategic Growth Scan kan betekenen voor jouw organisatie? Neem contact op met een van onze coaches voor meer informatie over of voor een directe offerte.

Met onze strategische groeiscan krijg je de juiste inzichten in jouw organisatie, zodat je het groeiproces in efficiente banen kan leiden.

Verklein het gat tussen het maken van je strategie en de uitvoering ervan. Plan een gesprek in om de uitdagingen in uw organisatie te bespreken en te horen waar Human Insight mee kan helpen.

Vul ons contactformulier in

Wil je meer weten over de Strategic Growth Scan of wil je vrijblijvend een offerte aanvragen? Dat doe je eenvoudig hieronder. 

Liever direct contact? Bel met een van onze coaches.

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!

Solliciteer direct!

Stuur direct een open sollicitatie of bekijk onze openstaande vacatures.

Vul je gegevens in, upload je motivatiebrief en CV en wij nemen binnen een week contact met je op.