Groei-Curve

Breng de groeifase van je bedrijf in kaart

We leven in een wereld van onzekerheid die in een steeds sneller tempo verandert. Om teams en organisaties met deze onzekerheid te laten omgaan, moeten we kunnen begrijpen waar we nu staan en welke uitdagingen op ons pad komen.

De Groei-Curve is een assessment dat eenvoudig inzichtelijk maakt in welke groeifase een organisatie (of afdeling/dienst/product) zich bevindt.

Het assessment maakt duidelijk welke volgende fase zich zal aandienen en hier kan een organisatie op inspelen om de overgang naar de volgende fase succesvol(ler) zal verlopen.

De Groei-Curve in het kort

Alles wat groeit, volgt het patroon van de Groei-Curve, of dit nu een organisatie, een product, een team, een mens of iets anders is. Elk van deze begint met een ideeënfase, welke gevolgd wordt door een investeringsfase, een opschalingsfase en uiteindelijk een rijpingsfase. Om succesvol te worden, moet een bedrijf door verschillende groeifases heen groeien.

Ze brengen echter allemaal fundamenteel verschillende uitdagingen met zich mee en vereisen unieke middelen en mindsets om ze te doorlopen.

Onze Groei-Curve vragenlijsten helpen om snel en eenvoudig inzicht te krijgen in waar jouw organisatie, jouw team, jouw producten of zelfs jij je bevindt in jouw huidige Groei-Curve. Ook wordt inzichtelijk wat voor soort uitdagingen die fase met zich meebrengt en hoe je je daarop kunt voorbereiden.

Groeifases bedrijf op de Groei-Curve
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

De Groei-Curve in de praktijk

De Groei-Curve geeft inzicht in de groeifases van je bedrijf, de individuen binnen je organisatie of product zich bevindt. Het is een zeer geschikt startpunt voor elk strategisch gesprek over het opschalen van bedrijven en om de volgende stappen te kunnen zetten in loopbaanontwikkeling, innovatie en leiderschap. Weten waar een product of dienst zich op de Groei-Curve bevindt, dient als waardevolle kennis om:

Te voorspellen wat er in de toekomst ligt, wat de volgende stappen zijn die je moet nemen en wat je juist zou moeten beëindigen;

Te begrijpen waar en hoe de organisatie zich verhoudt tot andere vergelijkbare, samenwerkende of concurrerende organisaties;

Te voorspellen wat het risico van verlies van waarden, integriteit en leiderschap of ontsporing van het management binnen de organisatie is;

Te voorspellen wat voor soort mensen er nodig zijn om een gezonde afstemming op groei en prestatie te creëren;

Te voorspellen waar de organisatie naartoe gaat met betrekking tot haar maximale waarde (of dit nu financiële winst of sociale winst is) en of het nog moet komen of al voorbij is (vernieuwing moet een prioriteit zijn).

De Groei-Curve voor individuen

Neem de volgende stap in je carrière

De Groei-Curve beantwoordt kritische vragen als: waar zien mensen zichzelf in hun ontwikkelingstraject in hun huidige rol of project? Hebben ze er alles uitgehaald wat ze kunnen of zien ze nog ruimte om te groeien? Hoe kunnen ze deze ontwikkeling realiseren en wat hebben ze van hun team en organisatie nodig om dit te realiseren?

Groeifases van individuen
Groeifases van producten en diensten

De Groei-Curve voor producten en diensten

Navigeer innovatie

Innovatie betekent het succesvol managen van de Groei-Curve. Het succesvol introduceren en opschalen van een nieuw product of dienst is als een estafette. De transitie van exploratie naar operationalisering en uiteindelijk optimalisatie van individuen is cruciaal voor het ontwikkelen van een levensvatbaar product of dienst.

Door te erkennen waar een product zich bevindt in zijn levenscyclus kun je je concentreren op de juiste prioriteiten. Ook kun je je beter voorbereiden op prioriteiten in de toekomst voordat ze daadwerkelijk verschijnen.

De Groei-Curve voor teams en organisaties

Strategisch leiderschap voor duurzame groei

Weten in welke groeifase je bedrijf zich momenteel bevindt, is van cruciaal belang voor het uitvoeren van de juiste strategische prioriteiten. Door te visualiseren waar mensen de organisatie zien, zullen ze elkaar beter kunnen begrijpen en strategische discussies kunnen aanwakkeren over wat de organisatie nu zou moeten doen en wat de uitdagingen zullen zijn in de nabije toekomst.

Groeifases bedrijf en teams

Wat kan de Groei-Curve voor jou doen?

De Groei-Curve brengt in kaart in hoeverre de strategische doelstellingen in lijn zijn met de huidige groeifase van je bedrijf of organisatie. Ook biedt hij inzicht in of er overeenstemming of juist verdeeldheid bestaat onder werknemers over de huidige groeifase van de organisatie.
Bovendien beantwoord de Groei-Curve de vraag of de leiderschapsstijl en het gedrag binnen de organisatie optimaal geschikt zijn om de uitdagingen van de huidige groeifase en aankomende groeifases het hoofd te bieden. En sluiten de organisatiecultuur, normen en
waarden goed aan bij de huidige groeifase?

Plan direct een meeting voor meer informatie

Plan een vrijblijvende 30 minuten durende call in om te kijken of de Groei-Curve bij jouw behoeften past. Plan een afspraak wanneer het jou het beste uitkomt. 

Meer over onze Groei-Curve

In onderstaande video wordt kort uitgelegd wat de Groei-Curve is en waar deze tool voor ingezet kan worden.

Play Video about Richard Robertson

Businesscase

"Dit bedrijf had, net als veel grote internationale organisaties, veel leveranciers van wat kan worden samengevat als leer- en ontwikkelingsinitiatieven - training, managementontwikkeling enz. Een belangrijke beïnvloedende factor in het begin was de rol die de Groei-Curve kon spelen bij het bieden van één enkel kader en taal om deze initiatieven te combineren tot een coherente weg vooruit."

- Rick Price

Meer weten over de Groei-Curve?

Wil jij weten in welke groeifase je bedrijf zit en hoe je je daar op voor moet bereiden? Welke leiderschapsstijl je moet hanteren of hoe je de concurrent voor blijft? De Groei-Curve helpt daarbij. 

Human Insight brengt samen met jou de strategische prioriteiten en uitdagingen in kaart om vervolgens te bouwen aan een succesvolle uitvoering. Iedere organisatie is uniek, daarom gaan wij graag het gesprek aan om te kijken hoe en waar wij kunnen helpen en ondersteunen bij de strategische groei van jouw organisatie.

Neem contact met ons op via het contactformulier. 
Wij zijn ook direct te bereiken via: +31 (0)6 53611976.

Contactformulier

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Stel hier je vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!