Human Insight

360 Graden Feedback: Zo werkt het!

Werk aan ontwikkeling en verbeter prestaties met de inzichten uit 360 graden feedback. Deze feedback methode kenmerkt zich door een completer overzicht van je medewerkers. Ben je op zoek naar een 360 graden feedback tool of wil je zelf aan de slag? Lees snel door.

360 graden feedback tool | AEM-Cube
Feedback geven en ontvangen kan lastig zijn, want; hoe geef je constructieve feedback en op welk moment doe je dat. Zijn alle personen die feedback geven ook even eerlijk? Welke vragen moeten er in een feedback vragenlijst om juist dat gene te meten wat belangrijk is? Deze vragen zijn belangrijk, maar wat ook een grote rol speelt is de gebruikte feedbackmethode. Bij Human Insight gebruiken wij de AEM-Cube 360 als feedback tool. Daar lees je straks meer over.

“Krijg een completer en breder overzicht van de talenten en ontwikkelpunten van je team.”

Wat is 360 graden feedback?

360 graden feedback is een effectieve manier om je team te beoordelen. Door het inzetten van een 360 graden vragenlijst kun je de anonieme feedback van meerdere mensen combineren, om zo een completer beeld te krijgen van je personeel.

Het voordeel

Bij 360 graden feedback krijg je feedback van verschillende mensen. Het voordeel hiervan is dat je door dit te combineren een beter beeld kunt krijgen van je personeel. Er wordt hierdoor inzichtelijk gemaakt hoe zij over zichzelf denken, maar ook hoe andere mensen dit zien. 

Een 360 graden feedback tool laat eenvoudig zien of je personeel doet wat zij zegt dat ze doen en of dit ook zo wordt gezien door collega’s.

Verschillende feedback methoden

Er zijn verschillende feedback methodes. We spreken over eendimensionale feedback wanneer alleen de leidinggevende feedback geeft richting de medewerker. Het verschil tussen 180 graden feedback en 360 graden zit in het aantal personen. Bij 180 graden ontstaat er een dialoog tussen medewerker en leidinggevende en bij 360 graden worden alle betrokkenen erbij gehaald. 

360 graden feedback tool

Een 360 graden feedback tool is een feedback assessment die moeiteloos inzicht geeft in talenten en ontwikkelpunten. Het is gemaakt om anoniem feedback te kunnen geven aan collega’s op een laagdrempelige manier. 

Door periodiek een 360 graden feedback vragenlijst te gebruiken kun je personeel stimuleren om zichzelf te blijven verbeteren, maar kun je er ook achter komen of je personeel wel op de juiste plek zit binnen je organisatie en fase van groei. 

De AEM-Cube 360 als feedback tool

De AEM-Cube kan ingezet worden als feedback tool waarbij we het zelfbeeld van iemand meten, maar ook vragen aan collega’s van deze persoon om een feedback vragenlijst in te vullen, hierdoor ontstaat 360 graden feedback.

Hoe werkt de 360 graden feedback vragenlijst?

De vragenlijst van de AEM-Cube 360 is laagdrempelig, anoniem en eenvoudig online in te vullen. Het zijn 48 vragen die tweezijdig worden getoetst. Het invullen van zo’n feedback vragenlijst voor kost slechts 10 minuten. 

Het mooie aan deze tool is dat het de drijfveren van een persoon in kaart brengt en dat in de context afzet tegen hoe deze persoon wordt gezien in zijn/haar werkomgeving. Deze inzichten zijn op basis van een waarderend karakter opgebouwd en worden met een persoonlijk rapport teruggekoppeld door een coach. Samen wordt in een veilige omgeving verder ingezoomd op de rol, functie en verantwoordelijkheden van de medewerker en de natuurlijke bijdrage die wordt geleverd. 

Wat meet de 360 graden feedback vragenlijst?

De 360 graden feedback vragenlijst van de AEM-Cube meet de volgende thema’s:

Wanneer zet je een feedback tool in?

De AEM-Cube 360 is relevant voor mensen die zich graag verder willen ontwikkelen, zowel privé als op werk. Denk aan; inzichten voor teamleads over hoe je omgaat met verschillende teamdynamieken of ondersteuning bij leidinggeven aan teams of grote groepen.

Maar het kan ook vanuit ontwikkel oogpunt worden ingezet, wanneer het interessant is om personeel nieuwe handvatten te bieden om het gat tussen strategie en de uitvoering hiervan te verkleinen.

Aan de slag met 360 graden feedback

Meer weten over de AEM-Cube 360 en wat deze kan betekenen voor jouw team of organisatie?

Neem contact met ons op via het contactformulier, info@human-insight.com of bel naar +31 (0)85 8229827.

Uitgelicht

Feedback en Feedforward
Blog

Is feedforward effectiever dan feedback?

Wat zijn de voordelen van feedforward? Waarom is het effectiever dan feedback? We spraken met Peter Robertson. Lees het hier.

Lees blog
Effectief Leiderschap
Blog

De eigenschappen van effectief leiderschap

Wat is het belang van effectief leiderschap, wat zijn de psychologische eigenschappen die hierbij horen en hoe versterk je deze kenmerken? Lees het in deze blog.

Lees blog
Positieve Psychologie en Leiderschap
Blog

De rol van positieve psychologie

Positieve psychologie speelt een grote rol in het realiseren van succes voor leiders. Maar waarover gaat het en wat zijn de kenmerken van positieve psychologie? Lees het hier.

Lees blog

Deel deze blog:

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Stel hier je vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!