Zelfevaluaties en governance vraagstukken

Advies en ondersteuning bij zelfevaluaties en herinrichting van governance structuren.

Richt zich op advies, ontwikkeling en begeleiding van corporate governance vraagstukken binnen onder andere bestuur, RvC en RvT door op maat gemaakte coachingstrajecten en trainingen.

Bij Human Insight ben je op de juiste plek voor de aanpak van verschillende governance vraagstukken. Uiteenlopend van zelfevaluaties voor bestuur tot ondersteuning bij het herinrichten van de governance structuur.

Met welke strategische vraagstukken kunnen wij jou helpen? Maak een vrijblijvende afspraak.

Governance vraagstukken | Zelfevaluatie bestuur

Touch times call for soft controls"

Governance, ofwel de manier van besturen van bedrijven, het toezicht daarop en het naleven van gedragscodes, is sterk aan het veranderen. Veel gedragscodes vragen om transparantie van het executive management board en een goede governance structuur is noodzakelijk voor een efficiënte interne samenwerking en een betere relatie binnen het bestuur, haar medewerkers en in- en externe stakeholders.

Lange termijn waardecreatie in disruptieve tijden

Je bent bestuurder of toezichthouder bij een pensioenfonds, een woningcorporatie of een (beursgenoteerde) onderneming. Dat brengt uitdagingen en verantwoordelijkheden mee. Juist deze maken je rol zo interessant, want jij hebt invloed op het beleid van en de uitvoering door de organisatie. 

Zelfevaluatie Raad van Commissarissen, Toezicht en bestuur

Periodiek in de spiegel kijken is verstandig om in te spelen op de strategische veranderingen. Persoonlijk en als team maar ook om in te spelen op een mogelijke (natuurlijk) verloop in het bestuur. Vandaar dat een zelfevaluatie voor RvC, RvT of bestuur voor bijzondere meerwaarde kan zorgen.

We voeren een dialoog over de overeenkomsten en de verschillen. Waar het team of de organisatie sterk in is en waar versterking mogelijk of zelfs wenselijk is. Niet alleen in de deskundigheid, maar ook waar het gaat om persoonlijke kwaliteiten. Human Insight biedt hierin procesondersteuning en facilitation. 

Tijdens een zelfevaluatie komen de kwaliteiten van de mensen aan de orde. Human Insight biedt een wetenschappelijk gevalideerd instrument om de kwaliteiten van mensen in beeld te brengen. Hiervoor gebruiken wij het strategische diversiteit assessment en de Governance-Cube. 

Op basis van deze instrumenten en data worden alle kwaliteiten in kaart gebracht en kan hier een strategisch gesprek over het effectieve bestuur en/of het toezicht aan de orde zijn.

Zelfevaluatie bestuur

Ondersteuning bij verschillende governance vraagstukken

Bij Human Insight ondersteunen wij bij verschillende governance vraagstukken. Wij gaan eerst met jou in gesprek om te identificeren waar problemen zich voordoen. Vervolgens maken we een op maat gemaakt advies en begeleidingstraject.

Begeleiden/advies zelfevaluatie RvC/RvT/bestuur

Voor een optimaal functioneren van bestuur, RvT en RvC is zelfevaluatie belangrijk. Met een zelfevaluatie geven wij een helder inzicht en advies over teamdynamieken die zich afspelen binnen het bestuur en daarbuiten. Tevens laten we zien welke impact dit heeft op strategie.

Op basis van de verkregen inzichten maken wij een traject op maat voor jouw gewenste governance vraagstukken rondom zelfevaluatie.

Governancevraagstukken en begeleiding

Groei, governance, mensen, waarden en integriteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zij beïnvloeden elkaar voortdurend op een logische en voorspelbare manier.

Human Insight biedt tools en handvaten om ingebakken paradoxen zo te managen dat er een duurzame organisatie ontstaat. Tevens ondersteunen wij bij het herinrichten van de governance structuur.

Begeleiding toezichthouders en boarddynamiek

De huidige maatschappelijke context is niet berekend op de snelle technologische ontwikkelingen. Dit vraagt om nieuw strategisch leiderschap.

Leiderschap anno nu vraagt om een krachtige tegenbeweging die instanties en bedrijven weer een aantrekkelijk alternatief toekomstperspectief kan bieden. We geven je hierbij de nieuwste inzichten vanuit de wetenschap.

Wendbare en zelfsturende teams

Goede bestuurders hebben behoefte om te reflecteren op eigen gedrag en inzichten. Human Insight beschikt over een reeks executive coaches die ervaring hebben met het begeleiden van bestuurders op nationaal en internationaal niveau.

Deze retrospectie op eigen handelen biedt de mogelijkheid om aandacht te geven aan persoonlijk leiderschapsontwikkeling waar nodig. Complexe vraagstukken vormen hierin de basis voor de coachingsgesprekken.

Managen van strategische paradoxen

Over de jaren heen heeft Human Insight bestuurders begeleid in onder andere Woningcorporaties, de Pensioensector, de Financiële sector en (beursgenoteerde) ondernemingen.

Hierdoor heeft Human Insight zich gespecialiseerd in de impact van gedrag op organisatieontwikkeling. Bovendien zien wij een reeks trends waar bestuurders en toezichthouders tegenaan lopen in het vervullen van hun functie. Dit noemen wij ook wel de strategische paradoxen waar elk goed bestuur rekening mee moet houden. Denk hierbij aan de Mens-Cultuur Paradox, Gedrag en Controle Paradox en Governance en Emergentie Paradox.

Human Insight biedt inzichten in deze paradoxen voor bestuurders met praktische handvatten tijdens de begeleide sessies met bestuur, Raad van Toezicht of andere adviesorganen die geregeld interacteren met het bestuur. 

Meer weten?
Neem contact met ons op.

Human Insight ondersteunt onder andere Raad van Commissarissen, Raad van Toezicht en bestuur met verschillende governance vraagstukken.

Zo bieden wij verschillende inzichten en praktische handvatten, maar ondersteunen wij ook het bestuur bij zelfevaluaties.

Hulp nodig bij een complex strategisch vraagstuk? Neem contact met ons op via het contactformulier. Wij zijn ook direct te bereiken via: +31 (0)6 53611976.

Contactformulier

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Stel hier je vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!