Werkwijze

Het kader van de organisatie-ecologie: elke organisatie is een levend ecosysteem

De cyclus van een organisatie visualiseren wij in de Groei-Curve. Elke fase in de Groei-Curve van exploratie naar optimalisatie brengt verschillende voordelen en uitdagingen met zich mee. Door middel van de juiste strategische en cognitieve diversiteit in je team en organisatie kun je de volgende stap zetten op de Groei-Curve.

De vijf fasen van de Groei-Curve

Hoe ga je om met groeipijn in je organisatie?

Op basis van het ecologisch denken van het Groei-Curve model genereren we bij Human Insight de inzichten om wendbaar en weerbaar te zijn in een snel veranderende wereld. 

Wij richten ons hiervoor op de menselijke component, want: hoe zet je het potentieel van mensen in om je organisatie te helpen groeien en veranderen? Bijvoorbeeld door onze AEM-Cube®, die naast de individuele krachten, talenten en drijfveren, de strategische diversiteit in teams en organisaties in kaart brengt. 

Daarnaast kunnen we ook kijken naar ontastbare aspecten, zoals organisatiecultuur en psychologische veiligheid, door middel van de Quality of Interaction (Qi) Index. Zo ontsluit je het groeipotentieel van mensen en kun je het effectief koppelen aan strategie en duurzame groei.


De strategische diversiteit binnen een afdeling gevisualiseerd op het grondvlak van de AEM-Cube