Van start-up naar scale-up

Van start-up naar scale-up

Van start-up naar scale-up? Door als bedrijf vanuit de toekomstige strategische doelstellingen en vraagstukken te redeneren helpt Human Insight scale-up organisaties om deze ambitieuze doelstellingen vast te leggen met de focus op de facilitatie van de menselijke kant van groei.

Poster-01

Performance verbeteren

Wij bieden inzicht in teamkwaliteiten en helpen bij het vormgeven van een duidelijk performanceframework zodat jouw mensen optimaal kunnen functioneren.

Poster-02

Groeimindsetcultuur

Wij helpen bij het creëren van dezelfde groeitaal bij jouw mensen en bieden inzicht in de talenten die het bedrijf nodig heeft om op te schalen naar het volgende niveau.

Poster-03

Wendbare teams

Wij helpen teams om in te spelen op transities en verandering bij groei door individuele skillset inzichten te bieden in de ‘gaps’ binnen het team en organisatie.

Performance verbeteren

Performance verbeteren of performance management begint bij de top, want bij nieuwe tijden hoort ook een nieuwe vorm van leiderschap. Je wil als organisatie laten zien dat niet alleen het eigen geluk belangrijk is, maar dat je je juist ook focust op het werkgeluk van alle individuen binnen jouw organisatie. Wij geloven in samenwerken en zoeken naar verbindingen. Wat is er nodig, wie wordt waar ingezet en hoe kun je als organisatie ondersteunen in de verdere ontwikkeling van individuen binnen jouw team?

 

Om de performance te verbeteren is het belangrijk om duidelijke analyses te maken om vervolgens op deze manier talent aan resultaat te verbinden. Human Insight begeleidt teams en individuen in hun transitie naar de toekomst. Hiervoor maken wij gebruik van een procestechniek genaamd Mission-Driven Priorities. Met onze workshopbegeleiding en onze tools, in combinatie met deze techniek, zorgen wij voor een duidelijk inzicht in de talenten binnen jouw organisatie en hoe je het talent stuk voor stuk optimaal kunt inzetten en benutten. Het creëert tevens helderheid in rol- en taakverdeling, het zorgt voor verbinding, successieplanning en verbetert als laatste natuurlijk de performance en teamontwikkeling. Het gehele proces staan wij je bij met persoonlijke begeleiding en coaching.

Groeimindsetcultuur

Bij een groeiend bedrijf is er sprake van continue verandering. De definitie van een groeimindsetcultuur is een lerende cultuur waarin verbeteringen continu worden aangewakkerd en waar alle medewerkers/individuen worden gezien als mensen mét waarde. Ze worden erkend en gewaardeerd voor hun (persoonlijke) ontwikkeling. In een groeimindsetcultuur worden medewerkers gezien als individuen met potentie en waarde. Ze worden aangemoedigd om zich te blijven ontwikkelen en worden erkend en gewaardeerd voor de groei die zij maken. Een groeimindset werkt alleen wanneer alle lagen binnen een organisatie hieraan bijdragen. Dit is nodig om andere te kunnen inspireren en te onderwijzen. Een groeimindset is echter geen directe verandering maar een continu proces.

 

Voor het in kaart brengen van de huidige mindset, gemeenschappelijke taal, flexibiliteit, performance en hoe jouw mensen omgaan met verandering maken wij gebruik van de Strategic Growth Scan. Dit is een praktisch en visueel framework. Met deze scan, onze tools en concepten kunnen wij talenten binnen een organisatie, mogelijke ‘gaps’, cultuur, interne processen en meer in kaart brengen. Met deze informatie kunnen we vervolgens gezamenlijk een gemeenschappelijke taal en mindset creëren voor jouw organisatie.

Wendbare teams

Hoe wendbaar zijn jouw teams binnen de organisatie? Deze wendbaarheid heeft te maken met de mate waarin een organisatie in staat is om te innoveren, in te spelen op nieuwe ontwikkelingen of om van richting te veranderen. Het werken in verschillende teams brengt uitdagingen met zich mee. Dit zijn uitdagingen op het gebied van leiderschap, aansturing, projectmanagement, teamdynamiek, samenwerken en het leveren van performance. 

 

Het creëren van wendbare teams begint bij duidelijke communicatie. Het komt helaas nog vaak voor dat teams niet hun individuele talenten benutten en zodoende kansen en uitdagingen laten liggen. Wij hebben jarenlang onderzoek verricht naar het belang van cognitieve diversiteit binnen teams en kunnen jouw organisatie laten zien wat de krachten en uitdagingen zijn binnen jouw teams en zo wendbare teams te ontwikkelen. Ons onderzoek, wat resulteerde in een publicatie in Harvard Business Review, heeft aangetoond dat verschillende wendbare teams betere performance leveren. Door het inzichtelijk te maken van de individuele talenten, krachten, uitdagingen en de diversiteit binnen een team kunnen wij teams wendbaar en weerbaar maken voor verandering en performance. Hiermee kan strategische groei ondersteund worden wat een organisatie vervolgens helpt naar de volgende fase van groei.

Hoe we denken dat doelen worden bereikt…

Poster-01 (1)

…en hoe we daadwerkelijk doelen bereiken.

Van start-up naar scale-up

Onze services richten zich in het kort op de volgende elementen:

Managen van groei
Hoe hebben belangrijke stakeholders impact op het systeem: de organisatie. Een duidelijke contextueel kader hoe verschillende organisatiecomponenten met elkaar verweven zijn en elkaar beïnvloeden en wat hier aan te doen om verdere professionalisering door te voeren. 

Gedeelde visie
Een duidelijke visie die breed gedragen wordt door ondernemer en zijn collega’s. Creëer een missiegedreven organisatie met duidelijk resultaatgebieden en heldere doelstellingen.

Mentale modellen
Begrip voor elkaars manier van redeneren, gedragingen en routines die wij als mens in werk meenemen. Welke impact heeft dit op hoe wij samenwerken en gezamenlijk complexe problemen oplossen?

Teamontwikkeling
Collega’s in hun kracht zetten door een beter begrip van elkaar en het inzetten van elkaars natuurlijke contributie. Creëer betere samenwerkingen en ontwikkel performance gerichte gedragingen die teams beter laten renderen.

Persoonlijke ontplooiing
Een leven lang leren begint bij het investeren in je collega’s en middels zelfreflectie, coaching en ontwikkeling uitgedaagd worden om individuele professionele groei te faciliteren. 

Meer weten over de mogelijkheden? Plan dan een persoonlijke intakegesprek in met een van onze collega’s. Wij kijken samen met jou naar je wensen, waar je tegenaan loopt en uiteraard of wij een goede match zijn om je te helpen in het behalen van je ‘stip op de horizon’!

Shamers-e1632402497443
CEO Human Insight

Neem contact met ons op

Plan een gesprek in met Sebastian Hamers om de uitdagingen in jouw organisatie te bespreken en te horen waar Human Insight jou mee kan helpen.

Magali
Business Development

Neem contact met ons op

Plan een gesprek in met Magali Coello om de uitdagingen in jouw organisatie te bespreken en te horen waar Human Insight jou mee kan helpen.

Strategic Growth Scan Webinar
Lead Solutions

Neem contact met ons op

Plan een gesprek in met Nicolas Smoolenaars om de uitdagingen in jouw organisatie te bespreken en te horen waar Human Insight jou mee kan helpen.

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!

Solliciteer direct!

Stuur direct een open sollicitatie of bekijk onze openstaande vacatures.

Vul je gegevens in, upload je motivatiebrief en CV en wij nemen binnen een week contact met je op.