Groei van start-up naar scale-up

Succesvol opschalen en doorgroeien. Hoe doe je dat?

Het opschalen van je bedrijf is spannend, zeker als je wilt groeien van start-up naar scale-up. Zo haalt ongeveer 90% van de start-ups het niet. Dat is een hoop. Human Insight biedt onder andere praktische inzichten en handvatten om te bepalen in welke fase van groei jouw start-up of scale-up zich bevindt en je voor te bereiden op de uitdagingen die gaan komen. We combineren dit met huidige en gewenste teamkwaliteiten, om zo de team performance te optimaliseren en wendbare teams te creëren.

Zoek je coaching en advies om van start-up naar scale-up te groeien, of wil je weten wanneer het tijd is voor jouw bedrijf om op te schalen? Neem contact met ons op.

Wanneer is het tijd om op te schalen?

Je bedrijf opschalen, wanneer is het daar de juiste tijd voor? Groeien van start-up naar scale-up komt met een hoop uitdagingen. Omdat veel start-ups niet slagen is het belangrijk om je bewust te zijn van de uitdagingen die komen kijken bij de volgende fase van groei.

Naast je bewustwording van de uitdagingen die je kan verwachten, is het belangrijk om te weten of jouw start-up wel klaar is om op te schalen. Human Insight kan de huidige fase van groei inzichtelijk maken en zo zichtbaar maken welke volgende fase zich aandient.

Groeifase meetbaar maken

Wij hebben een tool ontwikkeld om start-ups en scale-ups inzicht te geven in de huidige fase waar hun bedrijf zich bevindt. Hierdoor wordt duidelijk wat de volgende fase is en welke uitdagingen deze met zich mee brengen. Zo maken wij efficiënt duidelijk of dit het juiste moment is voor jouw bedrijf om op te schalen. Deze tool noemen wij de Groei-Curve.

Van start-up naar scale-up? Door als bedrijf vanuit de toekomstige strategische doelstellingen en vraagstukken te redeneren helpt Human Insight scale-up organisaties om deze ambitieuze doelstellingen vast te leggen met de focus op de facilitatie van de menselijke kant van groei.

Performance verbeteren

Wij bieden inzicht in teamkwaliteiten en helpen bij het vormgeven van een duidelijk performanceframework zodat jouw mensen optimaal kunnen functioneren.

Groeimindset cultuur

Wij helpen bij het creëren van dezelfde groeitaal bij jouw mensen en bieden inzicht in de talenten die het bedrijf nodig heeft om op te schalen naar het volgende niveau.

Wendbare teams

Wij helpen teams om in te spelen op transities en verandering bij groei door individuele skillset inzichten te bieden in de ‘gaps’ binnen het team en organisatie.

Van start-up naar scale-up: Waar gaan we mee aan de slag?

Om succesvol te groeien van start-up naar scale-up zijn er verschillende zaken binnen het bedrijf waar aandacht aan gegeven moet worden.

Performance verbeteren

Performance verbeteren of performance management begint bij de top, want bij nieuwe tijden hoort ook een nieuwe vorm van leiderschap. Je focus moet liggen op het werkgeluk van individuen binnen jouw start-up of scale-up. Wij geloven in samenwerken en zoeken naar verbindingen. Wat is er nodig, wie wordt waar ingezet en hoe kun je als organisatie ondersteunen in de verdere ontwikkeling van individuen binnen jouw team?

Mission-Driven priorities aanpak

Om de performance te verbeteren is het belangrijk om duidelijke analyses te maken van je personeelsbestand. Om vervolgens talent aan resultaat te verbinden. Human Insight begeleidt teams en individuen in hun transitie naar de toekomst. Hiervoor maken wij gebruik van een procestechniek genaamd Mission-Driven Priorities.

Met workshopbegeleiding en onze tools, in combinatie met deze techniek, zorgen wij voor duidelijk inzicht in de talenten binnen jouw organisatie. Daarnaast helpen wij je met inzichten hoe je dat talent optimaal kunt inzetten en benutten. Het creëert tevens helderheid in rol- en taakverdeling, het zorgt voor verbinding, successieplanning en verbetert de performance en teamontwikkeling. Het gehele proces staan wij je bij met persoonlijke begeleiding en coaching.

Groeimindset cultuur

Bij een groeiend bedrijf is er sprake van continue verandering. De definitie van een groeimindset cultuur is een lerende cultuur waarin verbeteringen continu worden aangewakkerd. In een groeimindset cultuur worden medewerkers gezien als individuen met potentie en waarde. Ze worden erkend en gewaardeerd voor hun (persoonlijke) ontwikkeling. Tevens worden ze aangemoedigd om zich te blijven ontwikkelen. Een groeimindset werkt alleen wanneer alle lagen binnen een organisatie hieraan bijdragen. Dit is nodig om andere te kunnen inspireren en te onderwijzen. Een groeimindset is echter geen directe verandering maar een continu proces.

Strategic Growth Scan

Met de Strategic Growth Scan brengen we de huidige mindset, gemeenschappelijke taal, flexibiliteit, performance in kaart. Alsmede hoe jouw mensen omgaan met verandering. Dit is een praktisch en visueel framework.

Met deze scan, onze tools en concepten kunnen wij talenten binnen een organisatie, mogelijke ‘gaps’, cultuur, interne processen en meer in kaart brengen. Met deze informatie kunnen we vervolgens gezamenlijk een gemeenschappelijke taal en mindset creëren voor jouw organisatie.

Wendbare teams

Hoe wendbaar zijn jouw teams binnen de organisatie? Wendbaarheid gaat over de mate waarin een organisatie in staat is om te innoveren, in te spelen op nieuwe ontwikkelingen of van richting te veranderen. Het werken in verschillende teams brengt uitdagingen met zich mee. Dit zijn uitdagingen op het gebied van leiderschap, aansturing, projectmanagement, teamdynamiek, samenwerken en het leveren van performance.

Het creëren van wendbare teams begint bij duidelijke communicatie. Het komt helaas nog vaak voor dat teams niet hun individuele talenten benutten en zodoende kansen en uitdagingen laten liggen.

Cognitieve diversiteit binnen teams

Jarenlang onderzoek legt de belangen van cognitieve diversiteit binnen teams bloot. Onze onderzoeken laten start-ups of scale-ups zien wat de krachten en uitdagingen zijn binnen jouw team. Zo worden wendbare en zelfsturende teams ontwikkeld.

Ons onderzoek over cognitieve diversiteit binnen teams, wat resulteerde in een publicatie in Harvard Business Review, heeft aangetoond dat verschillende wendbare teams betere performance leveren. Door inzichtelijk maken van individuele talenten, krachten, uitdagingen en de diversiteit kunnen wij teams wendbaar en weerbaar maken voor verandering. Hiermee kan strategische groei ondersteund worden. Iets dat jouw scale-up ondersteuning biedt naar de volgende fase van groei.

Onze service

Om succesvol te groeien van start-up naar scale-up en je bedrijf op te schalen zonder problemen, richt onze service zich op een aantal elementen. Door middel van inzichten, tools, coaching en advies helpen wij jouw bedrijf naar de volgende fase van groei. 

Managen van groei

Hoe hebben belangrijke stakeholders impact op het systeem: de organisatie. Een duidelijk contextueel kader hoe verschillende organisatie-componenten met elkaar verweven zijn en elkaar beïnvloeden en wat hier aan te doen om verdere professionalisering door te voeren.

Gedeelde visie

Een duidelijke visie die breed gedragen wordt door ondernemer en zijn collega’s. Creëer een missiegedreven organisatie met duidelijk resultaatgebieden en heldere doelstellingen.

Mentale modellen

Begrip voor elkaars manier van redeneren, gedragingen en routines die wij als mens in werk meenemen. Welke impact heeft dit op hoe wij samenwerken en gezamenlijk complexe problemen oplossen?

Teamontwikkeling

Collega’s in hun kracht zetten door een beter begrip van elkaar en het inzetten van elkaars natuurlijke contributie. Creëer betere samenwerkingen en ontwikkel performance gerichte gedragingen die teams beter laten renderen.

Persoonlijke groei

Een leven lang leren begint bij het investeren in je collega’s en middels zelfreflectie, coaching en ontwikkeling uitgedaagd worden om individuele professionele groei te faciliteren.

Interesse of vragen?
Neem contact met ons op.

Wil jij je bedrijf opschalen en succesvol doorgroeien? Plan dan een persoonlijke intakegesprek in met een van onze collega’s. Wij kijken samen met jou naar je wensen, waar je tegenaan loopt en uiteraard of wij een goede match zijn om je te helpen in het behalen van je ‘stip op de horizon’!

Neem contact met ons op via het contactformulier. Wij zijn ook direct te bereiken via: +31 (0)6 53611976Of neem direct contact op via een van onze coaches.

Contactformulier

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Stel hier je vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!