ACT-Cube®

Zet de kracht van jouw organisatiecultuur in voor gezonde duurzame groei en performance
Strategisch reactievermogen en veranderingsbereidheid zijn twee onmisbare concepten binnen de markt van vandaag. Deze pijlers dragen bij aan duurzame groei en het behalen van strategische doelen. Onze ACT-Cube is een assessment tool die jouw organisatiecultuur in kaart brengt, samen met strategisch reactievermogen en veranderingsbereidheid.

De ACT-Cube in het kort

De ACT-Cube wordt gebruikt om inzicht te krijgen in de samenwerkingskracht tussen verschillende teams en business units. Ook maakt het groeipijnen binnen de organisatie inzichtelijk. Op basis van drie dimensies worden veranderingsbereidheid en strategisch reactievermogen geoperationaliseerd. Beide essentieel voor het bereiken van strategische doelstellingen.

Veranderingsbereidheid is het resultaat van een dynamisch patroon van verschillende positieve interacties. Deze interacties worden gemeten door de dimensie Consistentie. Strategisch reactievermogen wordt weerspiegeld in de andere dimensies: Attachment en Tijd. In hoeverre hechten wij ons aan inhoudelijke of relatieontwikkeling en in hoeverre ligt de focus op het verleden of de toekomst?

ACT-Cube

De ACT-Cube in de praktijk

De ACT-Cube helpt een dialoog tot stand te brengen over de strategische bijdragen van bedrijfsonderdelen en de uitvoeringsconsistentie van hun belangrijkste prestatie-indicatoren. Het in kaart brengen van de strategische bijdragen van samenwerkende business units levert nuttige inzichten op in de status van de waardeketen van jouw organisatie. De ACT-Cube geeft inzicht in:

De kracht van de organisatiecultuur en de strategische groei-uitdagingen vanuit het perspectief van de organisatorische waardeketen;

De strategische diversiteit om consensus te creëren over wat nodig is om de strategische doelstellingen te bereiken;

De suboptimale teamprestaties en hoe deze te verbeteren om een effectieve teamdynamiek en groei te bevorderen;

Hoe strategie te verbinden met een duidelijk kader waarmee iedereen binnen de organisatie kan werken;

Identificeren van potentiële zwakke plekken in de organisatiecultuur en deze aanpakken voordat ze de organisatie beschadigen en/of ontsporen.

De ACT-Cube voor businessunits

Inzicht in samenwerkingspatronen voor prestaties

De ACT-Cube brengt voor business units in kaart welke gedragingen voorkomen en of deze gedragingen in staat zijn tot daadwerkelijke prestaties. Daarnaast wordt in kaart gebracht wat de verwachte bijdrage van een bedrijfseenheid is en wat haar werkelijke bijdrage is om eventuele uitdagingen te kunnen voorzien.

Werken bij Human Insight
Training_Masterclass-1.png

De ACT-Cube voor organisaties

Behalen van strategische doelstellingen

Op organisatieniveau heeft de ACT-Cube inzicht in waar de kracht ligt binnen de organisatiecultuur. Tevens wordt duidelijk wat nodig is voor de organisatiedynamiek om duurzame groei te realiseren. Daarnaast visualiseert de ACT-Cube de strategische diversiteit binnen de organisatie op basis van de organisatiecultuur.

Wat kan de ACT-Cube voor jou doen?

De ACT-Cube maakt inzichtelijk hoe de samenwerking tussen teams gefaciliteerd en geoptimaliseerd kan worden om heldere strategische gesprekken mogelijk te maken.
Deze strategische tool creëert bewustzijn over hoe business units, teams of afdelingen momenteel samenwerken en hoe dit kan worden verbeterd. De ACT-Cube kijkt naar de verschillende gedragingen en hoe deze kunnen bijdragen aan de algemene prestaties en strategie van de organisatie.

Plan direct een meeting voor meer informatie

Plan een vrijblijvende 30 minuten durende call in om te kijken of de ACT-Cube bij jouw behoeften past. Plan een afspraak wanneer het jou het beste uitkomt. 

Meer over onze ACT-Cube

In onderstaande video wordt kort uitgelegd wat de ACT-Cube is en waar deze tool voor ingezet kan worden.

Play Video about Richard Robertson

Onderzoek

"De ACT-Cube is ideaal om de probleemgebieden uit elk zeer complex systeem naar boven te halen en maakt de problemen gemakkelijk toegankelijk. Het biedt organisaties een snelle manier om te diagnosticeren waar problemen tussen groepen zich bevinden en hoe deze vrijwel onmiddellijk kunnen worden opgelost."

- Prof. Peter Robertson, M.D. & Prof. dr. Wouter Schoonman

Meer weten over onze ACT-Cube?

Wil jij weten wat Human Insight voor jou, je team of organisatie kan betekenen?

Human Insight brengt samen met jou de strategische prioriteiten en uitdagingen in kaart om vervolgens te bouwen aan een succesvolle uitvoering. Iedere organisatie is uniek, daarom gaan wij graag het gesprek aan om te kijken hoe en waar wij kunnen helpen en ondersteunen bij de strategische groei van jouw organisatie.

Neem contact met ons op via het contactformulier. 
Wij zijn ook direct te bereiken via: +31 (0)6 53611976.

Contactformulier

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Stel hier je vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!