Strategische diversiteit

Strategische diversiteit op de werkvloer

Benut en beheer de natuurlijke bijdrage van anderen. Dat is het kernconcept van strategische diversiteit. Wij van Human Insight onderzoeken en brengen dit onderwerp sinds 2000 in de praktijk. Waarom zou dit belangrijk zijn voor u en uw organisatie?

We ontdekten door ons onderzoek dat organisaties en met name teams profiteren van mensen die anders van elkaar denken bij het oplossen van complexe uitdagingen. Dit concept is uitgebreid onderzocht in verschillende contexten waar de kwaliteit van de besluitvorming de sleutel was. Ons voordeel van het beheren van strategische diversiteit zal u helpen om:

  • Een betere afstemming te krijgen binnen een team;
  • Duidelijk inzicht in teamdynamiek en prestatiegebieden te krijgen;
  • Organisatiestrategie af te stemmen op mensen en team;
  • Betere prestaties door complexe samenwerkingen te beheren met behulp van een eenvoudig framework.

Onze aanpak helpt organisaties, teams en individuen om hun natuurlijke bijdrage bij het uitvoeren van een strategie te begrijpen. Is er een duidelijke afstemming tussen de talenten van mensen en wat we van ze vragen om voor ons te doen?

Het strategische diversiteitsconcept is ingezet bij klanten over de hele wereld in verschillende sectoren, zoals non-profit, familiebedrijven, start-ups tot scale-up en corporates. Het interessante dat we zien, is dat de impact van het benutten van diversiteit even belangrijk is voor elk type bedrijf of elke context.

Maar hoe brengt u strategische diversiteit in de praktijk en past het binnen uw organisatie?

Op basis van onze best practices en begrip van wat goed werkt binnen organisaties, heeft Human Insight een reeks formats in de vorm van workshops en teamsessies die helpen bij het creëren van één taal onder uw collega’s. En tijdens deze aanpak gebruiken we assessments die heldere inzichten opleveren voor individuen, teams en heatmaps van de onderliggende organisatiedynamiek.

Wat voor soort organisaties werken met het idee van strategische diversiteit, en welke oplossing biedt het? Bekijk hieronder met welke soorten organisaties we werken.

Neem contact met ons op om hulp te krijgen bij het leiden van teams in onzekere en complexe tijden.