Samenwerking met Ashridge Executive Education

Ashridge Executive Education is een business school die verder gaat dan alleen het opleiden van executives. Ashridge versterkt organisaties wereldwijd al meer dan 50 jaar door middel van het ontwikkelen van de leiderschapscapaciteiten van individuen, teams en organisaties. 

Sinds 2016 is Human Insight in contact met meerdere zeer gewaardeerde partners die werkzaam zijn bij Ashridge Executive Education. Het contact en de samenwerking ontstond door de wederzijdse interesse in strategische concepten voor de executive education markt. Naar aanleiding van deze relatie zijn er wereldwijd netwerken ontstaan van geïnteresseerde professionals die aangesloten zijn bij de business school.

De Human Insight assessments worden door Ashridge Executive Education voornamelijk gebruikt voor hun Executive Education programma’s. Met de tooling maken zij de verdiepingsslag rondom organisatie-ecologie en strategische concepten.

In 2018 zijn wij met Alison Reynolds en haar mede-onderzoeker David Lewis (Programme Director bij London Business School) de samenwerking  verder aan het uitbouwen, onder andere met de nieuwe Quality of Interaction Index , een tool die psychologische veiligheid en cognitieve diversiteit meet. Daarnaast certificeren en trainen we leden van de faculteit en externe coaches en consultants voor verschillende programma’s binnen de business school.

Quality of Interaction: the Qi-index

David Lewis (Programme Director bij London Business School) en Alison Reynolds (lid van de faculteit van Ashridge Executive Education) hebben gezamenlijk uitvoerig onderzoek gedaan naar cognitieve diversiteit en psychologische veiligheid. Uit dit onderzoek is een nieuwe assessment ontstaan, de Quality of Interaction, oftewel Qi index. De Qi assessment analyseert de dominante emoties, gedragingen en culturele eigenschappen van een organisatie en vergelijkt deze met degene die het meest geassocieerd worden met een hoog waargenomen aanpassingsvermogen. Onze samenwerking met Ashridge Executive Education, bouwt zich, als zijtak, voort in onze samenwerking met Alison Reynolds.