Human Insight

De geschiedenis van Human Insight

Van het ontstaan en de reis tot het heden

Human Insight is sinds 1980 op een missie om individuen, teams en organisaties optimaal te laten bijdragen aan de uitvoering van de strategie.

Meer weten? Lees dan snel verder. 

Ook deel uitmaken van een team dat geschiedenis schrijft? Check dan onze vacatures.

Hoe het allemaal begon

Human Insight opende haar deuren in 2000, maar het onderzoek en de ontwikkeling van de strategische assessment en het framework begon al in de jaren tachtig. De oprichtende partner, Peter Robertson, begon aan zijn onderzoek toen hij voor KPMG werkte. Hij onderzocht hoe mensen het beste kunnen bijdragen aan de uitvoering van strategie. In de daaropvolgende jaren hebben de onderzoeksinzichten geleid tot de ontwikkeling van een reeks diagnostische tools in de vorm van diverse assessments. 

Eind jaren negentig kreeg een van de diagnostische tools (de AEM-Cube® assessment) veel tractie binnen KPMG. Met name bij een groep consultants die verander- en transformatie-opdrachten begeleidde. In het bijzonder werden de diagnostische tools gebruikt tijdens de fusie tussen HP en Compaq, KPN en Getronics, en vele andere organisatie ontwikkeltrajecten of fusies.

De oprichting van Human Insight

Begin 2000 werd het bedrijf Human Insight opgericht met het hoofdkantoor in Londen. Het team bestond uit managementconsultants en stond onder leiding van Rick Price. De belangrijkste focus van Human Insight was om organisaties te begeleiden bij hun transformatie- en groeiproces en juist de mensenkant van deze transitie goed te managen.

Human Insight

Van advisering naar trainingen

Parallel aan het eigen gebruik van de assessments heeft Human Insight in 2002 certificeringstrainingen ontwikkeld. Dit stelde medewerkers van bedrijven en andere adviserende professionals in staat de assessments en daaruit verkregen inzichten  binnen organisaties te gebruiken. In Nederland werd tevens GITP, een assessment organisatie, zakenpartner en gecertificeerd gebruiker van deze tool. 

Andere klanten waren onder meer British Telecom, Prudential, KPN en Getronics en Heineken.

Van 2002 tot 2015 groeide Human Insight internationaal met gecertificeerde beoefenaars over de hele wereld. Vanaf 2015 nam de organisatie de volgende stap haar eigen Groei-Curve en wist onder andere London Business School, Nyenrode Business University, Purdue University en Ashridge Business University als  zakenpartners aan zich te verbinden. 

In 2015 zijn Richard Robertson en Sebastian Hamers als partners en eigenaren toegetreden tot de organisatie. Zij ontwikkelden een online platform dat iedereen in staat stelt om overal ter wereld de assessments van Human Insight te gebruiken én om iedereen online te kunnen trainen in het gebruik en de toepassing van de assessments. Zij hebben een digitale transformatie van het bedrijf tot stand gebracht.

Geschiedenis Human Insight 1980-2015

Gevolgen van de Brexit

Vanwege Brexit verhuisde het hoofdkantoor in 2018 van Londen naar Den Haag. In hetzelfde jaar werd het certificeringsproces gedigitaliseerd en online aangeboden onder de noemer van de “Academy”. 

De Academy is een online platform dat zowel certificeringstrainingen omvat als online modules die een breder scala aan onderwerpen over organisatieontwikkeling beslaan. Er wordt inzicht gegeven in het gebruik van de assessments, de analyse van de uitkomsten en er worden een aantal concrete toepassingen besproken.

De oprichting van Human Insight Solutions

In 2020 werd Human Insight Solutions opgericht. Binnen Human Insight Solutions worden inzichten en best practices gedeeld die in de loop van twee decennia zijn samengesteld. Zo helpen wij organisaties, L&D professionals, HR en consultants om het gebruik van de inzichten die Human Insight te bieden heeft te maximaliseren.

Wat is er tot nu toe bereikt?

We kijken terug op meer dan 34 jaar wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek. Onderzoeken die worden ondersteund en gepubliceerd in Harvard Business Review en in het Social Science Research Network (SSRN). Onze tool zelf wordt tevens gebruikt als framework in tal van zakenboeken. 

De afgelopen jaren hebben we ruim 5.000 organisaties geholpen, meer dan 2.500 gecertificeerden opgeleid en ruim 100.000 mensen voorzien van assessments. En in de toekomst worden dat er veel meer. Want Human Insight gelooft dat de gezondheid en het succes van organisaties wordt bepaald door de mensen die er werken. En wij helpen organisaties graag dit potentieel te vinden en te benutten. Vandaag en nog vele jaren! 

Geschiedenis Human Insight 2015-2020

Casestudies

Lees onderzoeken en casestudies gemaakt door ons team in samenwerking met onze partners.

Scientific Research

Lees meer wetenschappelijk onderzoek over de AEM-Cube, cognitieve diversiteit en de Growth-Curve.

Tooling

Leer meer over de verschillende inzichten die Human Insight te bieden heeft middels haar verschillende tools.

Team

Het team van Human Insight is voor een groot deel verantwoordelijk voor de geschiedenis. Leer ze hier kennen!

Dagelijks insights en als eerste op de hoogte van nieuws en onderzoeken? Volg ons op onze socials:

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Stel hier je vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!