De geschiedenis van Human Insight

Van het ontstaan en de reis tot het heden

Sinds 1980 op een missie om individuen, teams en organisaties optimaal te laten bijdragen aan de uitvoering van de strategie.

Meer weten? Lees dan snel verder. Ook deel uitmaken van een team dat geschiedenis schrijft? Check dan onze vacatures.

Hoe het allemaal begon

Human Insight opende officieel haar deuren in 2000, maar het onderzoek en de ontwikkeling van de strategische assessment en het framework begon al in de jaren tachtig. De oprichtende partner, Peter Robertson, begon aan zijn onderzoek toen hij voor KPMG werkte. Hij onderzocht hoe mensen kunnen bijdragen binnen de uitvoering van de strategie. In de daaropvolgende jaren hebben de onderzoeksinzichten geleid tot de ontwikkeling van een reeks analytische tools in de vorm van diverse assessments.

Eind jaren negentig kreeg een van de diagnostische tools (de AEM-Cube® assessment) veel grip binnen KPMG. Met name bij een groep consultants die veranderingen en transformatie-opdrachten leidde. In het bijzonder werden de strategische assessmentstools gebruikt tijdens de fusie tussen HP en Compaq.

De oprichting van Human Insight

Begin 2000, tijdens het hoogtepunt van de Silicon Bubble, werd het bedrijf Human Insight opgericht met het hoofdkantoor in Londen. Het managementteam bestond uit managementconsultants en stond onder leiding van Rick Price. De belangrijkste focus van Human Insight was om organisaties te helpen bij hun transformatieproces en juist de mensenkant van deze transitie goed te managen.

Human Insight

De ontwikkeling van certificeringstrainingen

In 2002 heeft Human Insight een certificeringstraining ontwikkeld, zodat andere beoefenaars en adviserende professionals de tool binnen hun organisatie konden implementeren. In Nederland werd tevens GITP, een assessmentorganisatie, zakenpartner en gebruiker van deze tool. Andere klanten waren onder meer de fusie van BT, Prudential, KPN en Getronics en Heineken.

Human Insight gaat internationaal en verwelkomt Richard en Sebastian

Van 2002 tot 2015 groeide Human Insight internationaal met gecertificeerde beoefenaars over de hele wereld. Vanaf 2015 sprong de organisatie zijn eigen Groei-Curve en wist het zakenpartners vast te stellen in de vorm van onder andere de London Business School, Nyenrode Business University, Purdue University en Ashridge Business University.

In 2015 zijn Richard Robertson en Sebastian Hamers toegetreden tot de organisatie. Zij hebben een online platform ontwikkelt zodat iedereen ter wereld Human Insight assessments kan uitzetten én kan worden getraind in de toepassing ervan. Zij hebben als het ware een digitale transformatie van het bedrijf mogelijk gemaakt.

Geschiedenis Human Insight 1980-2015

Gevolgen van de Brexit

Vanwege de gevolgen van de brexit verhuisde het hoofdkantoor in 2018 van Londen naar Den Haag. In hetzelfde jaar werd er verder geïnvesteerd in de digitalisering door middel van het creëren van een online certificeringsproces dat werd gelanceerd onder de vlag van Human Insight Academy.

De Academy is een online platform dat zowel certificeringstrainingen omvat als online modules die een breder scala aan onderwerpen over organisatieontwikkeling beslaan.

De oprichting van Human Insight Solutions

In 2020 werd Human Insight Solutions opgericht. Binnen Human Insight Solutions worden inzichten en best practices gedeeld die in de loop van twee decennia zijn samengesteld. Zo helpen wij organisaties, L&D professionals, HR en consultants om het gebruik van de inzichten die Human Insight te bieden heeft te maximaliseren.

Hoe kijken wij daar op terug?

Trots en vastberaden. We kijken terug op meer dan 34 jaar wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek. Onderzoeken die worden ondersteund en gepubliceerd in Harvard Business Review en in het Social Science Research Network (SSRN). Onze tool zelf wordt tevens gebruikt als framework in tal van zakenboeken. 

De afgelopen 20 jaar hebben we ruim 5.000 organisaties geholpen, meer dan 2.500 gecertificeerden opgeleid en ruim 100.000 mensen voorzien van assessments. En in de toekomst worden dat er veel meer. Want Human Insight gelooft dat de gezondheid en het succes van organisaties wordt bepaald door de mensen die er werken. En wij helpen organisaties graag dit potentieel te vinden en te benutten. Vandaag en nog vele jaren! 

Geschiedenis Human Insight 2015-2020

Casestudies

Lees onderzoeken en casestudies gemaakt door ons team in samenwerking met onze partners.

Scientific Research

Lees meer wetenschappelijk onderzoek over de AEM-Cube, cognitieve diversiteit en de Growth-Curve.

Team

Het team van Human Insight is voor een groot deel verantwoordelijk voor de geschiedenis. Leer ze hier kennen!

Dagelijks insights en als eerste op de hoogte van nieuws en onderzoeken? Volg ons op onze socials:

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Stel hier je vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!