Over ons

Wij zijn Human Insight

Elke dag werkt het team van Human Insight met meer dan 25 professionals vanuit Den Haag (Nederland) met veel passie aan de groei en transitie van organisaties, teams en individuen én hun persoonlijke bijdrage bij:

  • Het vinden en plaatsen van de juiste mensen op de juiste plek;
  • Het behalen van strategische doelstellingen;
  • Succesvol navigeren door wijzigingen;
  • Duurzame waarde creëren op lange termijn.

Dit doen wij samen met een actief wereldwijd netwerk van adviseurs, coaches, docenten en onderzoekers. Zo levert Human Insight wereldwijd een bijdrage aan succesvollere organisaties, want in de ideale wereld zet iedereen natuurlijke talenten en bijdragen in op de juiste manier én op de juiste plaats binnen een organisatie. En juist hier zijn wij goed in!

Hier geloven wij in

Wij geloven dat je niet alleen succes creëert, succes creëer je samen. Daarom zijn wij er voor organisaties die durven te veranderen, durven te verbeteren en durven te vernieuwen. En voor teams en individuen die vooruit willen, willen groeien, beter willen worden of willen uitblinken. Wij combineren wetenschappelijk onderzoek en inzichten aan coaching en begeleiding. Hiernaast helpen wij om het potentieel binnen jouw organisatie te vinden en te benutten.

 

Wat maakt onze kijk op groei en transitie uniek?

  • Wij geloven dat de gezondheid en het succes van organisaties wordt bepaald door de mensen die er werken;
  • Wij verbinden mensen en strategie;
  • We zijn geworteld in de wetenschap.

Hoe doet Human Insight dit?

Wij doen waar wij goed in zijn en volgen onze eigen dromen en ambitie. Wij roepen organisaties, teams en individuen op om óók hetzelfde te doen. Dit doen wij onder andere met een reeks aan praktische webgebaseerde tools en oplossingen gericht op duurzame groei en prestaties.

Met ons gedreven team werken wij samen met organisaties en analyseren wij de sterktes van teams en individuen daarbinnen. Vervolgens combineren wij dit en brengen wij strategische doelen in kaart. Samen komen wij tot een krachtige voorspeller van prestaties en maken wij het mogelijk om gerichte, concrete tactieken en strategieën uit te voeren, risico’s te beperken en kansen optimaal te benutten.

Geschiedenis van Human Insight

Human Insight opende officieel zijn deuren in 2000, maar het onderzoek en de ontwikkeling van de strategische assessment en het framework begon al in de jaren tachtig. De oprichtende partner, Peter Robertson, begon aan zijn onderzoek toen hij voor KPMG werkte. Hij onderzocht hoe mensen kunnen bijdragen binnen de uitvoering van de strategie. In de daaropvolgende jaren hebben de onderzoeksinzichten geleid tot de ontwikkeling van een reeks analytische tools in de vorm van diverse assessments.

Eind jaren negentig kreeg een van de diagnostische tools (de AEM-Cube® assessment) veel grip binnen KPMG. Met name bij een groep consultants die veranderingen en transformatie-opdrachten leidde. In het bijzonder werden de strategische assessmentstools gebruikt tijdens de fusie tussen HP en Compaq.

Begin 2000, tijdens het hoogtepunt van de Silicon Bubble, werd het bedrijf Human Insight opgericht met het hoofdkantoor in Londen. Het managementteam bestond uit managementconsultants en stond onder leiding van Rick Price. De belangrijkste focus van Human Insight was om organisaties te helpen bij hun transformatieproces en juist de mensenkant van deze transitie goed te managen.

In 2002 heeft Human Insight een certificeringstraining ontwikkeld, zodat andere beoefenaars en adviserende professionals de tool binnen hun organisatie konden implementeren. In Nederland werd tevens GITP, een assessmentorganisatie, zakenpartner en gebruiker van deze tool. Andere klanten waren onder meer de fusie van BT, Prudential, KPN en Getronics en Heineken.

Van 2002 tot 2015 groeide Human Insight internationaal met gecertificeerde beoefenaars over de hele wereld. In 2015 zijn Richard Robertson en Sebastian Hamers toegetreden tot de organisatie en hebben een online platform ontwikkelt zodat iedereen ter wereld Human Insight assessments kan uitzetten én kan worden getraind in de toepassing ervan. Zij hebben als het ware een digitale transformatie van het bedrijf mogelijk gemaakt. Vanaf dit jaar sprong de organisatie zijn eigen Groei-Curve en wist het zakenpartners vast te stellen in de vorm van onder andere de London Business School, Nyenrode Business University, Purdue University en Ashridge Business University.

Vanwege de gevolgen van de brexit verhuisde het hoofdkantoor in 2018 van Londen naar Den Haag. In hetzelfde jaar werd er verder geïnvesteerd in de digitalisering door middel van het creëren van een online certificeringsproces dat werd gelanceerd onder de vlag van Human Insight Academy. De Academy is een online platform dat zowel certificeringstrainingen omvat als online modules die een breder scala aan onderwerpen over organisatieontwikkeling beslaan.

In 2020 werd Human Insight Solutions opgericht. Binnen Human Insight Solutions worden inzichten en best practices gedeeld die in de loop van twee decennia zijn samengesteld. Zo helpen wij organisaties, L&D professionals, HR en consultants om het gebruik van de inzichten die Human Insight te bieden heeft te maximaliseren.

In de loop van de afgelopen 20 jaar hebben wij met 1100+ organisaties gewerkt, meer dan 100.000+ mensen voorzien van assessments en meer dan 3000 beoefenaars opgeleid. Praktijkgericht onderzoek wordt gepubliceerd in Harvard Business Review en in het Social Science Research Network. En de tool zelf wordt gebruikt als framework in tal van zakenboeken.