Human Insight Associate

+31 (0)6 40393757

nsmoolenaars@human-insight.com

Nicolas Smoolenaars

Stel je voor dat we elke dag ons volledige menselijke potentieel moeiteloos kunnen gebruiken….  Hoe zou dat eruit zien? 

Al 19 jaar ben ik op reis in het bedrijfsleven om antwoord te geven op deze vraag. Gedurende deze reis heb ik vele ervaringen opgedaan in het verwijderen van obstakels en versterken van gedrag en routines waardoor ieder individu zijn/haar potentieel kan benutten. Hierin heb ik veel verschillende rollen, Operationeel Management, Change Management, Sales/Marketing Manager, (Agile)Coach en Consultant, in verschillende branches zoals IT, Communicatie, Zorg, Overheid, Retail, Bancair en Utility’s, overheid en zorg mogen vervullen.

Het effect: in iedere team en organisatie zien we sprongen van groei door bijzondere prestaties van individuen en teams die we op dat moment niet voor mogelijk hadden gehouden.  

Vanuit mijn persoonlijkheid, kracht en expertises faciliteer en inspireer ik organisaties in het benutten van hun potentieel:

Groei: veel bedrijven hebben een schaarste in middelen en mensen en stoeien met de vraag hoe kan ik mijn corebusiness optimaal bedienen en tegelijkertijd vernieuwen en innoveren.  In mijn samenwerking bij bedrijven in dit vraagstuk hebben we ervaren dat de kunst is om in hun complex speelveld groei optimaal te faciliteren door change als corebusiness te organiseren waarmee je met de schaarste beide belangen optimaal dient. 

Autonomie: Een van de belangrijkste drijfveren van ieder mens is autonomie (richting kunnen geven aan je eigen leven). Vele organisatie stappen over naar meer autonome vormen van organiseren omdat ze de effecten van autonomie wensen te hebben. Zoals hogere mate van eigenaarschap, denk -en daadkracht, betrokkenheid wat leidt tot meer innovatie, productiviteit en werkgeluk.  In de praktijk blijkt dat deze transities zeer weerbarstig zijn, onze inside-out benadering  startend van menselijke drijfveren, eigenschappen naar ontwikkeling van autonoom gedrag en routines  en daarna pas de organisatiestructuren aanpassen is een duurzame succesvolle aanpak gebleken,

High Performance: Meer dan 15 jaar ervaring in organisatie innovatie & high performance in een topsport en bedrijfskundige omgevingen hebben we meerdere organisaties en teams mogen faciliteren naar high-performance.  Met een gedrags-economische aanpak waarin het verlangen (intrinsieke motivatie) centraal staat. 

Intrinsieke motivatie + Talent + Doorbreken belemmeringen + Continu ontwikkelen = High Performance

Als Bourgondiër, sportieve vader van 3 kinderen en gepassioneerd culinair hobbyist maak ik graag met je nadere kennis gedurende een lunch/diner, sportieve afspraak, op een seminar of event of een persoonlijk gesprek op het schoolplein.