Mission-Driven Priorities

Mission-Driven Priorities

Jim Collins en Jerry Porras bedachten de term Big Hairy Audacious Goal. Iets dat organisaties en hun mensen die het bedrijf aansturen, willen bereiken. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het uitwerken van de strategie en de missie van een organisatie kan vrij eenvoudig worden bereikt, maar het is het uitvoerende deel dat lastig is. Daarom ontwikkelde Human Insight een praktische aanpak om de strategie sneller uit te voeren. Iets wat we Mission-Driven Priorities noemen. De voordelen van deze aanpak zijn:

Duidelijkheid

Wanneer je weet waar mensen mee bezig zijn, is je strategie sneller uit te voeren.

Samenwerking

Om de missie van je organisatie te bereiken, moeten resultaatgebieden van businessunits en teams goed afgestemd worden.

Voortgang

De aanpak biedt een toegankelijke manier om op ieder moment de status van de voortgang te beoordelen.

Eén taal, één proces

Deze eenheid zorgt ervoor dat teams gemakkelijk hun strategische roadmap kunnen herhalen.

Mission-Driven Priorities

Onze Mission-Driven Priorities (MDP-)aanpak helpt de belanghebbenden van de organisatie om de strategische uitvoering te beheren. MDP kan worden geleerd en worden ingebed in de organisatie om een ​​manier van werken te creëren voor senior leiderschap en projectteams. Zo ontstaat een iteratief proces dat teams in staat stelt hun actieplan aan te passen aan wat succesvol is en wat snel moet worden opgelost om bepaalde doelstellingen te bereiken.

MDP biedt een duidelijk proces dat individuen (teamleiders, leiderschapsteams, managementteams) helpt om strategische doelstellingen te formuleren. Vervolgens gaat het over naar het beoordelen van de capaciteiten die nodig zijn om deze doelstellingen uit te voeren. Hierna wordt een wegingssysteem gebruikt om een ​​SWOT-analyse te maken van specifieke interne en externe processen. Vanaf hier heeft het team een ​​concreet actieplan met gedetailleerde vervolgstappen en mijlpalen. 

Het proces wordt elk kwartaal of half jaar herhaald om vast te stellen hoe goed de strategie wordt geïmplementeerd en uitgevoerd.

Onze visie

De MDP-aanpak van Human Insight wordt gebruikt door organisaties die werken met multidisciplinaire teams. Onze aanpak maakt het makkelijker voor hen om:

  • Te plannen, controleren en handelen op basis van hun eigen strategische roadmap;
  • Acties en activiteiten tussen groepen mensen te coördineren.

De toepassing van ons framework en bijbehorende tools is bedoeld om jouw mensen te helpen beter te presteren in hun vakgebied, te beoordelen wat er in de waardeketen gebeurt en beter samen te laten werken met hun collega’s.

De MDP-aanpak kan worden gefaciliteerd door Human Insight, maar kan ook worden geleerd om interne capaciteit binnen de organisatie te creëren en een iteratief proces dat efficiënte strategie-uitvoering mogelijk maakt.

HI_team(3)

Neem contact met ons op

Plan een gesprek in met Human Insight om de uitdagingen in jouw organisatie te bespreken en te horen waar Human Insight jou mee kan helpen.