Human Insight Solutions

Human Insight Solutions helpt organisaties die investeren in hun mensen en die de volgende stap willen zetten in de groei van hun organisatie. Onze aanpak focust zich exclusief op de menskant van het runnen van een organisatie en de impact die diversiteit van mensen heeft op succes. In de laatste twee decennia hebben wij meer dan 2000 organisaties geholpen, onze bevindingen en onderzoeksresultaten gepubliceerd in Harvard Business Review en werken wij rechtstreeks met top business scholen in Europa en Noord-Amerika. Dit heeft ons geholpen om best practices te creëren en veronderstellingen te testen en te onderzoeken over wat organisaties en, nog belangrijker, mensen doet presteren? Het draait allemaal om prestaties, maar er is een hoop te leren van hoe we met elkaar omgaan tijdens werk. Welk gedrag laten we zien, welke patronen hebben mensen en in hoeverre kunnen we een support systeem creëren waarin mensen excelleren in hun werk en effectiever samenwerken? 

Elke organisatie is anders, echter, ze hebben allemaal één ding gemeen: mensen. Onze best practices en twee decennia aan onderzoek vormen de basis om jou te helpen als ondernemer, managementteamlid of werknemer om inzichten te verzamelen over wat jouw organisatie en mensen drijft en om mogelijk de volgende stap in groei te zetten. 

Wat doen wij anders? 
Ons aandachtspunt is het belang van strategische diversiteit en of dit direct aansluit op de fase van groei waarin een organisatie zich bevindt. Waar gaan we heen en wat is de volgende stap die we moeten nemen? Deze simpele vraag heeft een grote impact op de manier waarop we een organisatie structureren en hoe we activiteiten plannen en operationaliseren om de strategie uit te voeren. 

Deze organisatiestructuren en hiërarchieën/managementlagen worden geplaatst om een zekere mate van controle uit te oefenen om resultaten te behalen. Bij Human Insight zien we dingen anders. We helpen organisaties en de mensen die daar werken om te begrijpen dat ze hier geen controle op hebben en wij trainen ze om hier comfortabel mee te zijn door de juiste omgeving voor groei te creëren; een support systeem waarmee professionals en organisaties kunnen groeien.  

Begeleiding van prestaties op verschillende niveaus
Onze Human Insight Solutions omvatten meerdere niveaus om gemeenschappelijk begrip en taal in de hele organisatie mogelijk te maken. We doen dit door te focussen op:

Organisations don't build great things, people do!

Strategieontwikkeling

Elke organisatie werkt met strategische doelen, targets en de spreekwoordelijke stip aan de horizon waar het naar toe wilt bewegen. Maar de transitie van strategie naar operatie kan een lastige zijn. Human Insight heeft een practice-led framework ontwikkeld dat door haar klanten wordt gebruikt om obstakels bij de executie van strategie beter te managen. Waarbij er één gezamenlijke taal ontstaat rondom strategie die iedereen in de organisatie spreekt en begrijpt.

Organisatieontwikkeling en groei

Het groeien van een organisatie of bedrijf volgt een bepaald patroon ongeacht de omvang van de organisatie. Als je bedrijf groeit of opschaalt of als je een multinational uitbouwt, het komt allemaal neer op het voorbereiden van je organisatie en haar mensen op de volgende fase van groei. Het belangrijkste goed zijn de mensen waarmee je samenwerkt en wij vinden juist de investering in hen van belang. Wij helpen organisaties en haar mensen om inzicht te verkrijgen in wat er speelt en hoe hiermee om te gaan. Bij onze aanpak staat de mens centraal en aan de basis van ‘gezonde’ groei.

Leiderschapsontwikkeling

Het leidinggeven aan groei en verandering is topsport. De afgelopen twee decennia hebben wij geleerd van de beste en best practices ontwikkeld die support systemen creëren voor leiders om teams in goede banen te leiden en te sturen. Het begint met het zelfbewustzijn van leiderschap om een werkomgeving te creëren waar strategische diversiteit en psychologische veiligheid goed kunnen gedijen.

Talentonwikkeling

Het uitbouwen en laten groeien van een succesvol team is een permanente bezigheid. Human Insight biedt strategische assessments die inzicht geven aan individuen, teams en organisaties hoe zij optimaal kunnen profiteren van talent, strategische diversiteit in teams en talent successieplanning. Investeren in ontwikkeling en het aantrekken van de juiste mensen helpt je om jouw organisatie verder uit te bouwen.