Human Insight België
Associate

+32 473692656
ffiers@human-insight.com

Filip Fiers

In 1991 studeerde ik af als Marketeer aan de Hogeschool Gent en ging ik aan de slag bij ING bank.

Als kantoordirecteur leerde ik op jonge leeftijd wat het is om een team te motiveren en aan te sturen. Deze passie voor mensen en continu leren deed me in 1999 op het Human Resources departement belanden. Sindsdien ben ik mij steeds verder blijven specialiseren in het ondersteunen  van individuen en teams om verder te groeien. Na verschillende HR functies in diverse bedrijven te hebben vervuld, besloot ik in 2008 verder als zelfstandig coach aan de slag te gaan. 

Sinds 2008 ben ik dan ook als coach actief in de bedrijfswereld en begeleidde ik leidinggevenden en teams in veel verschillende sectoren, waaronder: bank/verzekeringen, bouw/constructie, energie, FMCG, productie/industrie, retail/distributie, en zo kan de lijst nog langer doorgaan.

De afgelopen 10 jaar ben ik mij als coach gaandeweg gaan specialiseren in twee domeinen:

  1. Executive coaching: het 1:1 begeleiden van leidinggevenden in bedrijven, met voornamelijk als doel hun leiderschap verder concreet vorm te gaan geven op een succesvolle manier
  2. Team coaching: het begeleiden van teams in bedrijven, met als focus het creëren van een cultuur van openheid, samenwerking, doelgerichtheid, flexibiliteit en zelfsturendheid.


Als coach vind ik het belangrijk om, naast je eigen ervaring en vakkennis, ook beroep te kunnen doen op professionele tools die gebaseerd zijn op solide onderzoek en research. Human Insight is een open en dynamisch huis dat dit soort tools aanreikt en de kans biedt daaraan mee te bouwen.

Naast mijn passie voor mensen staat ook een sterke liefde voor muziek als een belangrijk onderdeel in mijn leven. Of dit nu klassieke muziek is om metal, ik luister het allemaal. De liefde voor muziek wordt ook ingezet tijdens mijn gedreven wil om frequent aan sport te doen, zo ben ik graag bezig met zowel zwemmen als fietsen.