Familiebedrijven

Begeleiding, advies en coaching voor een gezonde bedrijfsstrategie.

Een familiebedrijf is een onderneming waarbij het bestuur voornamelijk bestaat uit familieleden, daardoor is de DNA van zo’n onderneming sterk verweven met dat van de familie. Dit heeft effect op de communicatiestijl, maar ook op de uitvoer van de bedrijfsstrategie. Vroeg of laat ontstaan er complexe vraagstukken, vaak gepaard met emoties. Human Insight biedt advies, coaching en inzichten in deze vraagstukken. Wij zorgen dat familiebedrijven van generatie op generatie bestand zijn tegen schommelingen op de markt en ondersteunen hen bij onder andere bedrijfsopvolging en een duurzame groei. 

Waarmee kunnen we jouw familiebedrijf helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Verschillende vraagstukken binnen familiebedrijven

Bij Human Insight zijn we ervaren in het coachen van familiebedrijven in transitie. Wij helpen met advies en coaching bij verschillende complexe vraagstukken.

Bedrijfsopvolging en familierelaties

In een familiebedrijf heerst een andere dynamiek in vergelijking met niet-familiebedrijven. Familierelaties, zoals ouder-kind of neef-nicht, zijn naast persoonlijk ook een zakelijke relatie. Daardoor kan bedrijfsopvolging een complex traject worden.

Lees meer..

Uit onze onderzoeksresultaten blijkt dat de relatie en rollen van familieleden veel impact hebben op successieplanning en de opvolging in het familiebedrijf.

Human Insight biedt advies en coaching om inzicht te krijgen in de teamdynamieken binnen het familiebedrijf. Deze inzichten bieden consensus om strategische vraagstukken, resultaatgebieden en rollen te bespreken.

Leiderschap en governance vraagstukken

Door de jaren heen, waarin een familiebedrijf bestaat, kent het bedrijf meerdere governance vormen en vraagstukken. Een van de belangrijkste thema’s die wij hebben geconstateerd is de mate van omgang en doorvoering van verandering en vernieuwing. De link die Human Insight hierin maakt is die van leiderschap en ondernemerschap.

Lees meer..

Hoe gaat een familiebedrijf om met het afdekken van risico’s over de generaties? Welke rol hebben de verschillende generaties op strategische besluitvorming? Human Insight faciliteert deze vraagstukken door een combinatie te maken tussen de menselijke- en proceskant die plaatsvindt. Daarbij helpen wij het familiebedrijf met concrete handvatten en inzichten om sturing te geven aan het managen van verandering en governance vraagstukken.

Efficiënte bedrijfsstrategie voor duurzame groei

Binnen Human Insight hebben wij verschillende organisaties onderzocht en kunnen wij concluderen dat er onder- en bovenstromen zijn die gemanaged moeten worden. Dit betreft de ‘harde kant’ van de organisatie die proces gestuurd is en de ‘zachte kant’ die de ontwikkeling van mens en cultuur ondersteunt. Binnen Human Insight noemen wij dit ook wel de Strategic Growth Scan voor Familiebedrijven.

Lees meer..

De Strategic Growth Scan geeft inzicht in de dynamieken die zich afspelen op dit exacte moment binnen het familiebedrijf en welke onderstromen niet direct zichtbaar zijn, maar wel impact hebben op performance. Met deze scan verklein je het gat tussen de bedrijfsstrategie en het uitvoeren hiervan.

Inzichtelijk maken van de levenscyclus

Een nieuwe bedrijfsstrategie, herpositionering of leiderschap ontwikkelen. Heel belangrijk, maar als je niet weet in welke fase jouw familiebedrijf zich bevindt, dan wordt verandering efficiënt doorvoeren lastig. Om de organisatie levenscyclus van familiebedrijven visueel inzichtelijk te maken gebruiken wij de Groei-Curve.

Lees meer..

Door de jaren heen groeit een (familie)bedrijf, maar worden er ook bepaalde groeiknelpunten gepasseerd. Organisaties die in staat zijn om succesvol te groeien, en zeker familiebedrijven, hebben een lange termijn visie en plannen vooruit. Zij hebben een duidelijk doel voor ogen: de stip aan de horizon.

Waardecreatie bij familiebedrijven door middel van de Strategic Growth Scan
Afbeelding. Langdurige waardecreatie creëren bij familiebedrijven door middel van de Strategic Growth Scan
Waardecreatie bij familiebedrijven door middel van de Strategic Growth Scan
Afbeelding. Langdurige waardecreatie creëren bij familiebedrijven door middel van de Strategic Growth Scan

Onze services

Executive coaching voor familiebedrijven

Executive coaching

Persoonlijke begeleiding van geaccrediteerde senior coaches die ervaring hebben in het bijstaan van ondernemers binnen een familiebedrijf. Zij bieden ondersteuning om persoonlijk te groeien of bij het verder ontwikkelen van leiderschapsaspecten.

Teamdynamieken binnen familiebedrijven

Inzicht in teamdynamieken

Verkrijg tastbare inzichten in de optimale bijdrage van individuen en familieleden. Hierin bieden wij antwoorden op vragen als; Welk type mensen zit er in een management team? Hoe verloopt de dialoog? Begrijpt een team (familieleden) elkaar? Zijn er terugkerende conflicten?

Strategic Growth Scan

Verkrijg inzicht in de boven- en onderstromen die zich afspelen binnen het familiebedrijf die impact hebben op performance. Combineer strategische inzichten met het in kaart brengen van organisatiegedrag en groeipijnen.

Mission Driven Priorities en Strategic Doing

Van organisatierollen naar resultaatgebieden. Een procestechniek die de brug slaat tussen strategie en operatie. Hoe houden wij de vinger aan de pols van de uitvoering van de strategie in de dagelijkse uitvoering? Mission driven priorities brengt de strategische slagkracht in kaart van de organisatie en biedt een dashboard om verandering te managen.

Interesse of vragen?
Neem contact met ons op.

Human Insight helpt familiebedrijven in transitie met advies en coaching voor verschillende vraagstukken.

Ben jij in transitie? Hulp nodig bij het uitvoeren van de bedrijfsstrategie van je familiebedrijf? Of heb je een ander vraagstuk waar je het met ons over wil hebben?

Neem direct contact met ons op. Tijdens een vrijblijvend gesprek kunnen we kijken waar wij jou mee kunnen helpen. Op basis van deze inzichten kunnen wij een ontwikkeltraject op maat opstellen.

Liever direct contact?
Bel een van onze coaches!

Neem contact met ons op

Sparren over vraagstukken met betrekking tot je familiebedrijf? Op zoek naar advies en coaching?Vul eenvoudig ons contactformulier in en wij nemen contact met je op!

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en/of je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!

Solliciteer direct!

Stuur direct een open sollicitatie of bekijk onze openstaande vacatures.

Vul je gegevens in, upload je motivatiebrief en CV en wij nemen binnen een week contact met je op.