Talentestafette

Wilt u specifieke talenten en competenties objectief in kaart brengen?  Human Insight beschikt over concrete handvatten om performance gebieden in kaart te brengen en dit te koppelen aan inhoud van functie, profiel van gewenste kandidaat en match met talenten van kandidaat. Hierbij houden wij rekening met vier belangrijke peilers:

  • creëren van een high performance omgeving 
  • screenen, behouden en ontwikkelen van benodigde (leiderschap) talent
  • HR processen aanzienlijk verkorten in tijd en vermindering in kosten 
  • kwantificeren van HR data en dit koppelen aan de groeifase van uw organisatie
Vergeet het schaap met de vijf poten
— Dirk Jan van der Werfhorst, Pi Company

Talentestafette programma

Voor organisaties met meer dan 50 FTE heeft Human Insight een Talentestafette Programma in het leven geroepen. Simpelweg biedt Human Insight de mogelijkheid om kandidaatsselectie te matchen door performance gebieden van functies beter in kaart te brengen door wetenschappelijke tooling en dit te koppelen aan de juiste kandidaatsprofielen. Hierbij focussen wij ons puur en alleen op het creëren van een talent pool die in staat is om de strategie van de organisatie uit te voeren, nu en in de toekomst. 

talentestafette
s-curvescan.jpg

Talentmanagement en programma inhoud

De Human Insight aanpak gaat uit van het talentestafette principe. Iedereen heeft een unieke set talenten die ten goede komen van de operatie van een onderneming. Echter, er ligt een uitdaging voor elke bestuurder, ondernemer, manager om de juiste mensen de juiste dingen te laten doen. Benieuwd naar onze aanpak? Plan een afspraak in en klik hieronder. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.