Casestudies

Mensen koppelen aan strategie

Door Karina Steens in samenwerking met Paul van Geyt

Senior leiders en teamleiders gaan veel uitdagingen aan. In een onderzoek van McKinsey’s in 2010 wordt beschreven hoeveel leiders niet over de vaardigheden beschikken die nodig zijn om om te gaan met de dynamiek die de prestaties van de organisatie en de teamprestaties ondermijnt.¹ Onze zakenpartners Paul Van Geyt en Filip Fiers zetten in 2011 een procesgerichte en op maat gemaakte teamaanpak op. Het combineerde de inzichten uit de organisatiestrategie met een praktische methodiek die destijds zijn weg vond in de VS.
¹McKinsey Quarterly, How centered leaders achieve extraordinary results, 2010, McKinsey & Company

Onbenut potentieel binnen de IT-afdeling

Door Charlotte Picavet in samenwerking met Tabitha Scott

Door de coronapandemie stond Tractor Supply Company voor een uitdaging: het leveren van de dezelfde servicekwaliteit voor hun klanten, maar nu online in plaats van in het echte leven. Leveringen aan huis en de klantinteractie die normaalgesproken in de winkel plaatsvond, was nu verwerkt in een nieuwe mobiele applicatie, ontworpen door hun eigen IT-team.

Na evaluatie bleek vanuit de klanten dat de gebruikservaring niet optimaal was, voornamelijk op het gebied van interface en design. Dit waren onverwachte resultaten, kijkend naar de expertise en capaciteiten van het IT-team. Dus waarom ging het mis?

Het kwartje is gevallen

Door Emma Makkink in samenwerking met Greg Elton

Na zo’n drie jaar eerder met het bedrijf te hebben samengewerkt, benaderden ze onze partner opnieuw: een paar maanden geleden, na de aanwerving van de kerncentrale, werd een nieuwe stationsdirecteur aangesteld. In de drie jaar daarvoor hadden er wisselingen plaatsgevonden in het directie- en leiderschapsteam.
 
Hoewel de energiecentrale van het bedrijf het goed doet, streven ze de komende jaren naar de wereldwijde benchmark voor de vestigingen van het bedrijf. Daarom hadden ze een grote behoefte om verbeteringen aan te sturen, en een behoefte aan culturele en organisatorische verandering: zeer verkennende elementen. Een deel daarvan is in het verleden echter niet gelukt en de nieuwe directeur van de energiecentrale was vastbesloten te begrijpen waarom dat het geval was.