ACT-Cube®

De ACT-Cube

Zet de kracht van jouw organisatiecultuur in voor gezonde duurzame groei en performance

Om gezonde en duurzame groei en performance te kunnen realiseren zijn strategisch reactievermogen en veranderingsbereidheid essentieel. De ACT-Cube maakt deze twee sleutelbegrippen op een unieke manier zichtbaar in businessunits van elke grootte, zoals (project)teams of afdelingen. 

Strategisch reactievermogen komt tot uiting in twee van de drie dimensies van de ACT-Cube: Attachment en Tijd. Attachment meet de mate waarin de nadruk ligt op technische content (bijvoorbeeld productontwikkeling) of op relatie-ontwikkeling (bijvoorbeeld markt- of accountontwikkeling). Tijd echoot de fasen van de Groei-Curve: is de focus van de businessunit gericht op ervaringen uit het verleden of mogelijkheden in de toekomst?

Veranderingsbereidheid komt voort uit het dynamische patroon van ontelbare interacties die vertrouwen, hechting, betrokkenheid, goede waarden, goede branding en goede service ontwikkelen. Dit patroon van interacties noemen we Consistentie, de derde dimensie die gemeten wordt door de ACT-Cube.

Werken bij Human Insight

De ACT-Cube voor organisaties

Helpt bij het volbrengen van de strategische uitdagingen van de organisatie.

  • Geeft inzicht in de kracht van de organisatiecultuur en helpt te voorspellen wat de dynamiek en mogelijke belemmerende factoren zijn voor gezonde en duurzame groei.
  • Visualiseert de strategische diversiteit in de organisatie vanuit de organisatiecultuur.
   Lees meer over strategische diversiteit
  • Verbindt organisatiecultuur en -performance van businessunits met de strategie en visie van de organisatie.
    
Training_Masterclass-1.png

De ACT-Cube voor businessunits

Helpt bij het volbrengen van de strategische uitdagingen van een businessunit.

  • Brengt de belangrijkste strategische kenmerken van de businessunit in kaart om te voorspellen of de businessunit in staat is de doelstellingen te behalen.
  • Vergelijkt de verwachte bijdrage met de werkelijke bijdrage om uitdagingen te kunnen anticiperen.
  • Geeft inzicht in de communicatie- en samenwerkingspatronen binnen en tussen businessunits voor een gezonde werkomgeving.
    

De ACT-Cube is ideaal om de probleemgebieden uit elk zeer complex systeem naar boven te halen en maakt de problemen gemakkelijk toegankelijk. Het biedt organisaties een snelle manier om te diagnosticeren waar problemen tussen groepen zich bevinden en hoe deze vrijwel onmiddellijk kunnen worden opgelost.

– Prof. Peter Robertson, M.D. & Prof. dr. Wouter Schoonman

De ACT-Cube in de praktijk

In onderstaande video wordt kort uitgelegd wat de ACT-Cube is en waar deze tool voor ingezet kan worden.

Interesse gekregen in onze ACT-Cube?

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

Neem contact met ons op

Weten wat wij voor jou en je organisatie kunnen betekenen? Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op. Wij staan voor je klaar!

Solliciteer direct!

Stuur direct een open sollicitatie of bekijk onze openstaande vacatures.

Vul je gegevens in, upload je motivatiebrief en CV en wij nemen binnen een week contact met je op.